Brott & Straff

Tåg stöld på centralstation i Göteborg -“favorit” i repris

Av 2010/07/271 juni, 2018Inga kommentarer

En liga på centralstationen i Göteborg går ombord på tågen innan de avgått och stjäl värdeföremål från passagerare som just installerat sig, rapporterade Aftonbladet.

SMART RESA KOMMENTAR:  Jag bevittnade själv en sådan stöld i slutet på 1990-talet, på exakt samma plats.  Tåget stod fortfarande på perrongen i Göteborg. Jag och en kupékamrat  småpratade i väntan på att tåget skulle avgå. När jag skulle gå på toaletten, upptäckte jag att den blockerad av en ryggsäck. Den tillhörde min kupekamrat.  Förövaren hade klivit på tåget, slitit åt sig ryggsäcken och plundrat den på toaletten. Dumskallen hade fått med sig  CD-skivor i tron att det var musik eller datorspel. Dessvärre var det år av forskningsarbete.

Artikel i Aftonbladet: “Tågligan slog till mot x2000

Läs mer om tåg och säkerhet ombord på tåg och bussar