Har du blivit blåst, bestulen och illa behandlad ute på resa? Har du fått känslan av att “fula fiskar” är de samma överallt, i varje land? Älskar du att resa och vill fortsätta resa oberoende med så lite problem som möjligt? I så fall, välkommen till Smart Resa!

Ett kärt samtalsämne bland resenärer på hotell är att berätta allt trassel och jävelskapet man råkat ut för. Men sällan är det “vanligt folk” eller affärsmän i gemen som ställer till trassel. Faktum är att inte av någon kategori i gemen står för problem. Däremot finns det individer som är fula affärsmän, bråkmakare, bluffare, och korrupta tjänstemän.  Bilden klarnar! Vissa är ute efter resenärer! Oftast är det pengar man vill åt. Men det kan också vara deras kroppar eller vad resenären-utlänningen står för. Så har det varit sedan medeltiden och förmodligen innan dess.

Jag som gjort den här sidan heter Esbjörn Börjeson.  Om du älskar att resa och gärna reser oberoende utanför charter-gruppen och vill ha goda relationer till folk i de länder du besöker- ja då kan du ha nytta av informationen här. Tycker du som jag att det är “the filthy few” som slår en kil mellan hyggligt folk och resenärer? Här lär du dig identifiera dem, undvika dem och klara dig undan deras trassel. Återigen välkommen till Smart Resa!