Rasism och xenofobi mot resenärer

Foto:stock.xing

Rasism är ett verkligt internationellt fenomenen. Över hela världen finns de som hatar medmänniskor för hudfärg, nation eller religion. Rasism är tabu. Ofta vill turistnäringen tona ned problemet. Icke desto mindre förekommer rasistiskt motiverade våldshandlingar, trackaserier och diskrimineringar i världens alla länder. Turister kan anklagas för allt ifrån att ta in knark, sprida AIDS och skräpa ned. Somliga anser att de har rätt att ge igen på resenärer för någon historisk oförrätt. Turister trakasseras för saker deras regering eller ännu värre – deras “civilisation” har gjort. Mycket i det rasistiska våldet är aggressioner mellan unga män. Den tändande gnistan är ofta att främmande män “stjäl” lokala kvinnor. Förr i Sverige blev det ofta bråk i vid korvkiosken på lördagskvällen. Fortfarande blir det ofta bråk helgkvällar vid snabbmatinrättningar.

SMART: Stå på dig när du informerar dig. Var inte rädd för att vara politisk inkorrekt. Ta dig mod att fråga om det är lämpligt för personer med din hudfärg/nationalitet att visa sig i på en viss plats. Fråga någon med samma hudfärg/nationalitet som du! 

Hatbrott mot homosexuella

Om du är öppet homosexuell, har du förmodligen redan upptäckt det hat och förakt detta väcker hos somliga. I flera av världens länder är homosexuella handlingar straffbara. Andra länder, kulturer och städer kallar sig själva “toleranta” och “gay-friendly”. Många städers turistbyråer vill faktiskt ha de homosexuella, eftersom gay män har rykte om sig att vara höginkomstagare som gillar att spendera pengar. Men som homosexuell är inte man inte säker bara därför att stans turistbyrå trycker upp foton på män som kramas. De många fega överfallen mitt under Stockholm Pride Festival talar sitt eget eget språk. Jag har själv sett homosexuella hånas mitt på gayvänliga South Beach i Miami.  Det generella rådet är ganska givet:  Var försiktigt. Fråga andra homosexuella.

LÄS ÄVEN: Amerikansk flygbolag anno 2018: Samkönat par fick överlämna sina platser till hetero-par(The Sun, UK).