Bedrägeri

New York: Kakmonstret, Super Mario och Elmo förolämpade turister

Av 2013/05/151 juni, 2018Inga kommentarer

New York

foto: Sebastian Stefanov – istock.xchng

I New York och på andra platser försörjer sig personer på att klä ut sig till fotoobjekt. Men ta inte foto på dem utan att betala.

Times Square i New York har den kanske mest mäktiga storstadspulsen i världen. Här känner sig den mest förhärdade resenär sig som en “kusin från bonnalandet” . Och detta utnyttjas av entreprenörer utklädda till Kakmonster, Musse Pigg, Super Mario och andra kända TV-figurer. För en hacka poserar de för turisterna som ställer sig bredvid dem. Men flera av dessa entreprenörer har uppmärksammats för att bära sig allmänt illa åt i samband med tvist om betalning. Nyligen åtalades en man utklädd till kakmonstret för att angripit ett barn som skall ha tagit en bild utan att betala.

SMART RESA KOMMENTAR: Det är inte ovanligt med konflikter kring fotografering och andra gatutjänster som riktar sig mot turister. Andra exempel är transport av väska vid tågstationer eller massage. Många försäljare använder aggressiva påtryckningsmetoder för att få de pengar de anser som sina.

Källa: NY Post 11 Apr 2013