Bedrägeri

Lär av bedragarna på hemmaplan: 63-åring lurade äldre på 100 000-tals kr

Av 2012/04/041 juni, 2018Inga kommentarer

Av en vän han mött på en fest kom han på sitt vinnande bedrägeri: Kontakta äldre personer och erbjuda dem gratis hyror mot förskottsbetalning.

Äldre personer, uppgav han, har ofta besparingar och finns ute i matbutiker och är lätta att kontakta. De är också giriga och glada att få några gratishyror.

Vanligen kontaktade han en äldre person, presenterade sig som fastighetsskötare eller någon från hyresvärden och som nyligen börjat anställningen. Han gav sina offer erbjudandet om gratishyror mot att de betalade förskottshyror. Ofta angav han att fastighetsägaren missat att skicka skriftlig information just till den personen och att de försökt ringa. Om de sade att de ville fundera på erbjudandet var planen att förklara att det var sista dagen som erbjudandet gälld.

Mannen dömdes 2012-04-02 av Attunda Tingsrätt till tre år och sex månaders fängelse för grovt bedrägeri, grov stöld och försök till grovt bedrägeri mot 18 målsägare.

SMART RESA KOMMENTAR: Några väl kända ingredienser i ett bedrägeri: en fantastisk deal, ont om tid och en väl etablerad bedragare med manipulativa drag. Läs mer på  Bedrägerier